Bölgemizde savaş davulları daha da yüksek sesle çalıyor

Times gazetesinde önceki gün yayınlanan makaleye göre İngiliz ordusu, Kızıldeniz’in kritik bölgesindeki gemicilik seferlerini koruma bahanesiyle Yemen’deki Husi mevzilerine füze ve hava saldırıları planlıyor. İngiliz gazetesinin haberine göre Birleşik Krallık, denizde veya Yemen’de önceden belirlenmiş hedeflere saldırılar düzenlemek için ABD ve diğer Avrupa ülkeleriyle işbirliği planı yapacak. Bu planı, Joe Biden’ın Yemen’e yönelik saldırı planlarını onaylaması için baskı altında olduğu söylenen “New York Times”taki son raporlarda da doğruladı. Bu gelişmeler, yakın zamanda on kişilik Husi askerinin Amerikan ateşi sonucu ölmesinin hemen ardından geldi.

Ne yazık ki, Limasol’daki Akrotiri’de NATO savaş uçaklarının konuşlandığı ve Yemen’e yönelik saldırılarda kullanılması planlanan İngiliz askeri üslerinin bulunması nedeniyle adamız bir kez daha çapraz ateş altında kalmıştır. Bu, diğerlerinin yanı sıra İngiliz üslerinin de misilleme hedefi haline gelebileceğinden, Kıbrıs’ı ve halkını doğrudan risk altına sokmaktadır.

Dünya çapında askeri gerilimlerin tırmandığı bir dönemde, İsrail’in toprak genişletme planlarına, AB ve NATO ile Rusya ve Çin’in Doğu Akdeniz’de egemenlik kurma rekabetine ülkemizin herhangi bir şekilde dahil olması, halkımıza güvenlik ve refah değil yalnızca acı getirir ve zarar verir.

İçin mücadelemizi güçlendirmemiz zorunludur:

  • Ülkemizdeki tüm üslerin kapatılması ve tüm yabancı orduların geri çekilmesi,
  • Ülkemizin Filistin’deki katliamın parçası olmaktan kurtulması,
  • Gazze’ye yönelik saldırıların sona ermesi ve Filistin devletinin tanınması için, Mücadelemizi güçlendirmemiz şarttır.

Lefkoşa 03/01/2024

Δείτε τη μετάφραση