Σύλληψη του σύντροφου Αλκίμ Γιουσούφ

Σε μια κίνηση τρομοκράτησης και καταστολής, το τουρκικό αυταρχικό κράτος συνέλαβε χτες τον Τουρκοκύπριο μέλος της ΚΠΚ σύντροφο Αλκίμ Γιουσούφ, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας τον για προώθηση «προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης».

Η σύλληψη του έγινε μόλις ο σύντροφος έφτασε στην Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι είχε ήδη στοχοποιηθεί από την κρατική ασφάλεια, αλλά και το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Ερντογάν.

Αυτό αποδεικνύεται κι από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τουρκικής αστυνομίας, ότι προχώρησαν στην σύλληψη του γιατί υπήρχε ανοικτή υπόθεση εναντίον του, βασισμένη σε κατηγορίες που στηρίζονται μόνο σε πολιτικές τοποθετήσεις που έκανε ο Γιουσούφ στο παρελθόν.

Ο Αλκίμ έχει ήδη οδηγηθεί στο δικαστήριο για να καταθέσει και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία προσπαθούσαν με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα, να παρατείνουν την κράτηση του. Καταγγέλλουμε την σύλληψη και παράνομη κράτηση του, ως μια επιχείρηση φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης, αλλά και πνίξιμο και καταστολή όσων αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και την διχοτόμηση της Κύπρου.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος σήμερα, λίγο πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, ο αυταρχισμός του βαθέως κράτους στην Τουρκία και τα κατεχόμενα, δεν πρόκειται να εμποδίσει την διεθνιστική αλληλεγγύη και τον επαναστατικό αγώνα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Στέλνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον σύντροφο και απαιτούμε την απόσυρση των όποιων κατηγοριών εναντίον του.