Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών για την γενοκτονία στην Παλαιστίνη κι ο ρόλος της Κύπρου

Κροκοδείλια δάκρυα ξανά από τους ιμπεριαλιστές που είναι συνένοχοι στα γενοκτονικά εγκλήματα του Ισραήλ. Ξεχυλίζει η υποκρισία τους με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, την ίδια ώρα που συνδράμουν την πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ που έχει δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες άμαχους, γυναίκες και παιδιά, μόνο τους τελευταίους μήνες.

Την κυνική αυτή στάση ανέδειξε η πρόσφατη τοποθέτηση της ΕΕ διά της Ουρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία χαιρέτισε την κοινή προσπάθεια ΕΕ, ΗΠΑ, Βρετανίας και ΗΑΕ και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει να εγκαταστήσουν ένα πλωτό λιμάνι για την εκφόρτωση υλικού από μεγάλα πλοία.

Όσον αφορά στον ρόλο που θα έχει η Κύπρος, η Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι θα αναλάβει τις αναχωρήσεις από το λιμάνι της Λάρνακας, με τη συνδρομή της ομάδας συντονισμού της ΕΕ, που θα βρίσκεται επί του εδάφους.

«Εμείς θα χρηματοδοτήσουμε και θα συντονίσουμε τη ροή ευρωπαϊκών αγαθών μέσω του διαδρόμου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πλοίο εξουσιοδοτείται να παραδώσει βοήθεια στη Γάζα από το 2005.

Φυσικά για δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές παραδίδουν όπλα και κάθε άλλη βοήθεια στο κατοχικό Ισραήλ για να εντείνει τα γενοκτονικά του εγκλήματα εις βάρος των Παλαιστινίων.

Υποκριτικά η Φον ντερ Λάιεν φυσικά στάθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που θα στείλουν τώρα και προκλητικά ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ενώ στην πράξη δεν ασκούν καμία πίεση προς το Ισραήλ προς αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο μάλιστα…

Ακολουθώντας την πάγια πρακτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να ισοπεδώνουν χώρες, να εξουδετερώνουν λαούς, για να μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδια τους ανενόχλητοι. Και να το παίζουν μάλιστα δήθεν ανθρωπιστές με αποστολή βοήθειας και μετέπειτα με τις περιβόητες εκστρατείες “ανοικοδόμησης”.

Η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ φυσικά, ακολουθούν τη γνωστή συνταγή χωρίς να παρεκκλίνουν καθόλου. Στην ίδια ρότα ακόμη μια κυπριακή αστική κυβέρνηση που ενισχύει τις σχέσεις με το κατοχικό Ισραήλ και συνδράμει τους ιμπεριαλιστες άμεσα στην ενίσχυση των κτυπημάτων κατά του παλαιστινιακού λαού, αλλά και έμμεσα χωρίς να θέτει ζήτημα για το ρόλο των βρετανικών βάσεων.

Είναι δε πρόκληση του χειρίστου είδους να πανηγυρίζει η κυπριακή κυβέρνηση για την ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ τηρεί αυτή τη στάση και παράλληλα έχει παραδώσει με την εκκωφαντικη σιωπή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Αρχής Λιμένων, ακόμα και τον έλεγχο μέρους του λιμανιού της Λάρνακας στη Μοσσάντ.

Ως κομμουνιστές της Κύπρου έχουμε καταγγείλει αυτή τη στάση την ώρα που κανένας άλλος δεν ενοχλείται πραγματικά, όπως δείχνει και το ζήτημα του λιμανιού της Λάρνακας. Ως ΚΠΚ θα συνεχίσουμε την πάλη με κατεύθυνση:

• Το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.

• Την απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη και την επέμβαση στην Υεμένη.

• Τον τερματισμό του μακελειού στην Γάζα και τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη και την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου