Το Ισραήλ δολοφονεί και αυτούς που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα

Χωρίς σταματημό είναι τα εγκλήματα του Ισραήλ, το οποίο εδώ και μήνες έχει κλιμακώσει τη γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται για δεκαετίες.

Το κράτος του Ισραήλ έχει δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες άμαχους, γυναίκες και παιδιά, μόνο τους τελευταίους μήνες, με συνενόχους τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Επίσης για πολλοστή φορά, στοχοποιεί και την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους, με επίσης φονικά αποτελέσματα.

Ως ΚΠΚ καταδικάζουμε τη στυγνή επίθεση του Ισραήλ ενάντια σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, παρά τις συνεννοήσεις που υποτίθεται είχαν γίνει με τον στρατό του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ως κομμουνιστές της Κύπρου θα συνεχίσουμε την πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς και το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.
  • Τον τερματισμό του μακελειού στην Γάζα και τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη και την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τον τερματισμό της κατοχής και του εγκλήματος του εποικισμού.

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου