Προκλητικός ο Τατάρ!

Χυδαία προκλητικός και θρασύτατος παρουσιάστηκε ακόμα μια φορά ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Εκτοξεύοντας απειλές για μια νέα Γάζα στη Κύπρο, λίγο πριν συναντηθεί μάλιστα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, τόνισε με νόημα ότι μόνο 40 μίλια μακριά βρίσκεται η Τουρκία και χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουν!

Καμία αντίδραση από πλευράς Ηνωμένων Εθνών σε αυτές τις εμπρηστικές δηλώσεις, καμία φυσικά αντίδραση και από τους δυτικούς φίλους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, καμία φυσικά αντίδραση και από την ΕΕ.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι το βαθύ ΝΑΤΟϊκό τουρκικό κράτος και η ΕΕ βρίσκονται σε απόλυτα αρμονικές καπιταλιστικές σχέσεις και δεν πρόκειται η ΕΕ να αντιδράσει, όπως για παράδειγμα έτρεξε από τη πρώτη στιγμή να αντιδράσει με κυρώσεις και αλλά μέτρα κατά της Ρωσίας, στη περίπτωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο λαός μας, Ε/Κ και Τ/Κ, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Το σύνολο του κυπριακού λαού, πρέπει άμεσα να αντιληφθεί, ότι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε μέσα από παζάρια με κράτη ιμπεριαλιστικούς χωροφύλακες όπως το Ισραήλ, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, αλλά και με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η μόνη απάντηση σε αυτές τις απειλές πρέπει να είναι ο κοινός αντικατοχικός και αντιιμπεριαλιστικός, μαζικός πολιτικός αγώνας Ε/Κ και Τ/Κ. Μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, κυρίαρχη, ακέραιη, για ένα κράτος και όχι δύο, δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η εργατική τάξη της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Κόμμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου