Άλλοι συγκαλυμμένα και άλλοι απροκάλυπτα!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παραστεί χθες στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ, σε μια προκλητική κίνηση για την εργατική τάξη της χώρας μας, αλλά και συνάμα αποκαλυπτική ενέργεια ως προς το ποια τάξη υπηρετεί.

Την ώρα που οι εργοδότες και οι αστοί πολιτικοί τους εκπροσώποι (ΕΕ και ντόπιες αστικές κυβερνήσεις) κλιμακώνουν την επίθεση στους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρίχνει και τυπικά τις μάσκες.

Όλες οι αστικές κυβερνήσεις και στην Κύπρο από τα δεξιά ως τη σοσιαλδημοκρατία έχουν υπηρετήσει το κεφάλαιο και την εργοδοσία, στον ένα ή στον άλλο βαθμό και πάντοτε και όλοι οι Πρόεδροι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονταν σε επαφή ή και συνεννόηση με τις οργανώσεις του κεφαλαίου.

Η τωρινή κίνηση δείχνει όμως την αποθράσυνση τους που πατάει και πάνω στη σιωπή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά κυριότερα στην ανυπαρξία ενός πραγματικά δυνατού ταξικού εργατικού κινήματος. Αυτός εξάλλου ήταν και ο σπόρος δημιουργίας της ΚΠΚ.

Εμείς αταλάντευτα θα δώσουμε τον αγώνα για ανάδειξη όλων των ζητημάτων, των προβλημάτων, των αναγκών της εργατικής τάξης, στα πλαίσια της ευρύτερη προώθησης της ταξικής πάλης, με στόχο την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Κομμουνιστική πρωτοβουλία Κύπρου