Κλιμάκωση του εφιάλτη

Ξέσπασε ένα νέο κύμα εφιαλτικών πολεμικών επιχειρήσεων, με την αναμενόμενη στρατιωτική Ιρανική απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό. Για μήνες τώρα το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ, αλλά και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξοντώνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, γυναίκες, αμάχους, οδηγεί στη λιμοκτονία και ξεκληρίζει έναν ολόκληρο λαό, τον λαό της Παλαιστίνης.  

Τώρα δηλώνουν συγκλονισμένοι οι δυτικοί και τα πρόθυμα υποτακτικά γλοιώδη παπαγαλάκια τους ανά τον κόσμο. Συγκλονισμένοι γιατί; Αυτοί έσπρωξαν τον κόσμο στη κόλαση των ιμπεριαλιστικών τους πολεμικών συρράξεων στη Μέση Ανατολή. Τώρα το καζάνι της έκρηξης, για μια νέα γενικευμένη σύγκρουση που μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο, ετοιμάζεται να ξεχειλίσει και να κάψει τους λαούς της γης. Μια είναι η αιτία αυτής της νέας κόλασης που βιώνουμε στη περιοχή μας, είναι το βάρβαρο, επεκτατικό, τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ, είναι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ο ιμπεριαλισμός που δεν παύει να χορταίνει αίμα, που δεν σταματά να δίψα για περισσότερο αίμα αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών, για να ταΐσει τις κολοσσιαίες πολυεθνικές των όπλων και της ενέργειας!

Σε αυτή την ιμπεριαλιστική κόλαση για τους λαούς, το έδαφος της Κύπρου συμμετέχει ενεργά, αφού οι βρετανικές ιμπεριαλιστικές βάσεις συμμετέχουν πρωταγωνιστικά μάλιστα και αυτό είναι παραδεκτό από κάθε δημοσιογραφική πληροφορία, εκτός φυσικά από την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, μια κυβέρνηση μαριονέτα των ΗΠΑ, Βρετανίας, ΝΑΤΟ. Η Κυπριακή κυβέρνηση μαριονέτα, με την ένοχη στάση της, σέρνει τον λαό μας σε ένα μονοπάτι τρόμου και καταστροφής. 

Η Εργατική Τάξη της Κύπρου πρέπει να οργανώσει την πάλη της για μια άλλη κοινωνία, που στην εξουσία θα είναι η εργατική τάξη, κυρίαρχος και αφέντης του πλούτου και του εδάφους της χώρας θα είναι ο λαός και όχι μια ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία, οι αμερικανοβρετανοί, οι Ισραηλινοί και οι πολυεθνικές της ενέργειας!

Ο λαός μας να δυναμώσει την αλληλεγγύη του με τους λαούς της περιοχής μας και να ξεσηκωθούμε για να αντιπαλέψουμε τον ιμπεριαλισμό, να παλέψουμε για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και όλων των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών και συνασπισμών.

Να παλέψουμε για τη δίκαιη Ειρήνη, για τη ζωή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *