Μηνύματα αγωνιστικής αισιοδοξίας στη εκδήλωση ΚΠΚ για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

Το μήνυμα ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα διδάγματα της λενινιστικής θεωρίας και της επαναστατικής πράξης επιβεβαιώνουν την ανάγκη για οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της, υπογράμμισε η εκδήλωση της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν.

«Όταν ο Λένιν μιλούσε για επαναστατική πράξη δεν εννοούσε μόνο την διεξαγωγή της ένοπλης επαναστατικής εξέγερσης, αλλά και την καθημερινότητα, τη δουλειά μυρμηγκιού, την καθημερινή δράση του Κόμματος που συμβάλλει να διαμορφώνεται συνεχώς μια μαζική πρωτοπορία», ανέφερε στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης ο ιδεολογικός υπεύθυνος της ΚΠΚ, Αλέξης Αντωνίου. 

«Ξανά και ξανά επιστρέφουμε στο φλέγων ερώτημα που έθεσε ο Λένιν πριν 120 χρόνια, Τι πρέπει να κάνουμε. Και πάντα η απάντηση είναι μόνο μια: το δικό μας συλλογικό διανοούμενο και οργανωτή, τη δική μας σημαία, το δικό μας κόμμα», τόνισε στην κατακλείδα της παρουσίασής του.

Εξάλλου, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση  ο εκτελεστικός γραμματέας της ΚΠΚ, Χρίστος Κουρτελλάρης, ανέφερε πως «για εμάς τους κομμουνιστές, ο Λένιν είναι η ζωντανή ανάκρουση της ιστορίας που μας καλεί σε οργάνωση και αγώνα, είναι η εφαρμογή του Μαρξισμού στην πράξη, είναι το ζωντανό ανεξάντλητο βιβλίο της πρακτικής πάλης για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης, είναι το φωτεινό παράδειγμα του ρεαλισμού της επανάστασης για τη λαϊκή εξουσία».

Κλείνοντας σε πνεύμα αγωνιστικής αισιοδοξίας, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων του ίδιου του Λένιν και του Κύπριου ποιητή Παύλου Λιασίδη, από τους Gaia Zaccagni και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αντίστοιχα. Τον πολιτιστικό άξονα της εκδήλωσης συμπλήρωσαν με μουσική η Νάσια-Λίνα Γεωργίου και ο Στυλιανός Σωκράτους, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.