“Tin soldiers and Biden’s coming…”

Ενώ η σφαγή κατά του λαού της Παλαιστίνης συνεχίζεται ακατάπαυστα για όγδοο μήνα, χωρίς να καταφέρει την κάμψη της αντίστασης του, ο εκνευρισμός του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ εντείνεται με την προσθήκη ενός ακόμη «πονοκεφάλου», αυτού της διεθνούς κατακραυγής για την γενοκτονία που επιτελεί.

Στις μαζικές διαμαρτυρίες στις μητροπόλεις των συμμάχων του, προστέθηκαν οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος στον βασικό του σύμμαχο τις ΗΠΑ, οι οποίες όχι μόνο δεν κοπάζουν, αλλά σταδιακά επεκτείνονται σε όλο και περισσότερα πανεπιστήμια εντός της χώρας, άλλα και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε άλλες χώρες.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν την κυβέρνηση του τάχα «προοδευτικού» Μπάιντεν να λάβει άμεσα μέτρα καταστολής των κινητοποιήσεων των φοιτητών, επιστρατεύοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πλήρη εξοπλισμό οι οποίες έκαναν χρήση ωμής και ακραίας βίας (πλαστικές σφαίρες, ελικόπτερα, έφιππα σώματα, σπρέι πιπεριού, επιστράτευση τραμπούκων, εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών και διδακτικού προσωπικού κλπ.). Το γεγονός ότι αυτού του είδους η καταστολή λαμβάνει χώρα και στα πλέον αναγνωρισμένα και προβεβλημένα πανεπιστήμια – εκκολαπτήρια των μελλοντικών CEO και CFO του συστήματος, είναι ενδεικτική του μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντίδραση των αστικών κυβερνήσεων όταν νιώθουν ότι αμφισβητούνται και απειλούνται τα συμφέροντα και οι επιλογές τους.

Παράλληλα και ενώ η καταστολή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ συνεχίζεται αμείωτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την διεύρυνση του όρου του αντισημιτισμού που χρησιμοποιεί το υπουργείο παιδείας της χώρας, καθιστώντας ουσιαστικά κάθε κριτική κατά του κράτους του Ισραήλ ως ποινική πράξη, στέλνοντας έτσι το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα «α λα καρτ».

Ως ΚΠΚ:

  • Συντασσόμαστε με τον Παλαιστινιακό λαό και εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του κατά της κατοχικής βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ
  • Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των φοιτητών στην πιο ισχυρή ιμπεριαλιστική χώρα για να σταματήσει η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το κράτος του Ισραήλ
  • Καταδικάζουμε τις ενέργειες όλων των κυπριακών κυβερνήσεων που προκλητικά συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας. Μια συνεργασία που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, ενώ με αυτόν τον τρόπο αντιστρατεύεται το δίκαιο αγώνα και του δικού μας λαού, για τερματισμό της Τουρκικής κατοχής.

* Παράφραση από το αντιπολεμικό τραγούδι του Neil Young, Ohio, για τους 4 νεκρούς φοιτητές στο Kent State University που διαδήλωναν κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.