Η Κύπρος είναι άμεσα εμπλεκόμενη στη σφαγή στη Γάζα – Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ

Οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι δυστυχώς αβάσιμες, ούτε προέρχονται από κάποια μισαλλοδοξία. Αντιθέτως είναι απότοκο της στάσης που έχει κρατήσει με συνέπεια η κυπριακή κυβέρνηση, που τάσσεται ανεπιφύλακτα και με κάθε μέσο στο πλευρό του Ισραήλ, από την πρώτη μέρα του πολέμου. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη (αλλά και οι προηγούμενες) είναι συνένοχη στο έγκλημα και συμμετέχει στην σφαγή και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στην Γάζα.

Το ότι οι βρετανικές βάσεις είναι ορμητήριο κατά του λαού της Παλαιστίνης, της Υεμένης, κι όσων λαών βρίσκονται στο στόχαστρο των δολοφόνων Νατοϊκών, είναι κάτι που γνωρίζουν οι πάντες. Όπως επίσης και οι διευκολύνσεις που παρέχει το κυπριακό κράτος στο Ισραήλ, με την χρησιμοποίηση αεροδρομίων και λιμανιών, με τις πολεμικές ασκήσεις του Ισραηλινού στρατού σε κυπριακό έδαφος, κι εκτός αυτών γίνονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου – Ισραήλ και μάλιστα στελέχη του κυπριακού στρατού εκπαιδεύονται από το Ισραήλ βάση επίσημων συμφωνιών! Όλα αυτά είναι γνωστά και δεν περίμενε κανείς τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ για να μάθει τι συμβαίνει.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ψεύδεται ασύστολα όταν στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι σαν Κύπρος είμαστε δήθεν μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος. Η κυβέρνηση βάφει τα χέρια της με αίμα εις βάρος ενός λαού που υποφέρει από την κατοχή και τον εποικισμό. Είναι αδιανόητο μια ημικατεχόμενη χώρα όπως η Κύπρος, που ο εποικισμός είναι επίσης μια αδιάκοπη πληγή στα κατεχόμενα εδάφη της, να στηρίζει τα εγκλήματα ενός κατοχικού στρατού και να συστρατεύεται με τον κατοχικό εισβολέα που επιδιώκει τον αφανισμό της Παλαιστίνης.

Ως ΚΠΚ έχουμε αναδείξει και προειδοποιήσει πολλές φορές για την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα που σέρνει τον λαό μας σε ένα μονοπάτι τρόμου και καταστροφής.

Έχουμε πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις στις βρετανικές βάσεις και την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου, με κεντρικό σύνθημα, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, καλεί την εργατική τάξη της Κύπρου, τα λαϊκά στρώματα, όπως και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να συστρατευθεί μαζί μας, για να μπούμε μπροστά και να οργανώσουμε την πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Να οργανώσουμε την πάλη του λαού μας για απεμπλοκή από τη συμμετοχή της Κύπρου στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις κατά γειτονικών λαών στη περιοχή. Να παλέψουμε για διάλυση των αγγλικών βάσεων στη χώρα μας και να απαιτήσει την άμεση άρση της στήριξης στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. 

Ως κομμουνιστές της Κύπρου θα συνεχίσουμε την πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς και το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.
  • Τον τερματισμό του μακελειού στην Γάζα και τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη και την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τον τερματισμό της κατοχής και του εγκλήματος του εποικισμού.

Ούτε γη, Ούτε αέρα, Ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!