Η υποκρισία της Κομισιόν για την Κύπρο

Στήριξη στην Λευκωσία έσπευσε να δώσει  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο, υποστηρίζοντας πως «η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι και η Κύπρος είναι ΕΕ». «Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο.

Για τα 50 χρόνια κατοχής από την Νατοϊκή Τουρκία δεν έχει ακούσει τίποτα. 

Οι δηλώσεις του ηγέτη της Χεσμπολάχ δεν έγιναν τυχαία. Υπάρχει η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ. Υπάρχουν οι αγγλικές βάσεις και η χρήση του εναέριου χώρου της Κύπρου για τον στρατιωτικό ανεφοδιασμό του Ισραήλ. Υπάρχει βέβαια και το μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που λειτουργεί σαν αντίβαρο στο έγκλημα.

Οι μικρές χώρες, για να προλάβουμε αυτό που κυκλοφορεί ευρέως, σίγουρα έχουν μικρά περιθώρια ελιγμών στις καπιταλιστικές συμπληγάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραδίδεις την ασφάλεια του λαού μας λόγω αυτού, στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και σε βάρος των δικών σου συμφερόντων.

Εκμεταλλεύεται η μικρή χώρα τις καπιταλιστικές αντιθέσεις για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, την ειρήνη και την ασφάλεια. Αυτό είναι το σωστό όταν έχεις την σωστή εξουσία στην κυβέρνηση, κάτι που δεν συμβαίνει αφαλώς στην δική μας περίπτωση. Αντίθετα. Το να διατυμπανίζεις ότι είσαι μέρος της λύσης σημαίνει ότι μπαίνεις όλο και πιο βαθιά στις πολεμικές συγκρούσεις, με ότι συνεπάγεται αφού τελικά η λύση που προτείνουν δημιουργεί το πρόβλημα και ο νοών νοείτω