Για τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ σε Λίβανο και Ιράν

Το Ισραήλ ενώ εντείνει καθημερινά τη γενοκτονική σφαγή εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, βάζει μπουρλότο στην περιοχή και με τη νέα δολοφονική επίθεση του στο Λίβανο και τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στο Ιράν οδηγώντας σε επικίνδυνες ατραπούς την περιοχή.

Οι προκλητικές κινήσεις του Ισραήλ γίνονται με τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και ενδεικτικά κλιμακώθηκαν άμεσα μετά τη λήξη της επίσκεψης του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον. Το Ισραήλ και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι του οδηγούν σε απρόβλεπτη κλιμάκωση τον πόλεμο και τη γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Με πρόφαση το μακελειό σε χωριό Δρούζων, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, το Τελ Αβίβ ετοιμάζεται να επιτεθεί κατά του λαού του Λιβάνου, ενώ λιβανικές δυνάμεις καταγγέλλουν ότι για το μακελειό ευθύνεται ισραηλινός πύραυλος αναχαίτισης.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν με διαδηλώσεις στις επισκέψεις αξιωματούχων του κατοχικού Ισραήλ, ενώ παράλληλα αρνούνται την ισραηλινή υπηκοότητα καθώς τελούν υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Οι πολεμικές προετοιμασίες του Ισραήλ για ολομέτωπη επίθεση και ενάντια στον Λίβανο και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Τεχεράνη είναι επικίνδυνες για τους λαούς.

Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα και να ενδυναμωθεί η αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, αλλά και σε κάθε λαό της περιοχής που βιώνει τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, καλεί την εργατική τάξη της Κύπρου, τα λαϊκά στρώματα, όπως και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να συστρατευθεί μαζί μας, για να μπούμε μπροστά και να οργανώσουμε την πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Να οργανώσουμε την πάλη του λαού μας για απεμπλοκή από τη συμμετοχή της Κύπρου στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις κατά γειτονικών λαών στη περιοχή. Να παλέψουμε για διάλυση των βρετανικών βάσεων στη χώρα μας και να απαιτήσουμε την άμεση άρση της στήριξης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ από ακόμη μια αστική κυπριακή κυβέρνηση.

Η κυπριακή κυβέρνηση υποκριτικά προτάσσει τον δήθεν ουδέτερο ρόλο της μέσω του διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι την ίδια ώρα παρέχει διευκολύνσεις στο κράτος του Ισραήλ με την χρησιμοποίηση αεροδρομίων και λιμανιών, με τις πολεμικές ασκήσεις του Ισραηλινού στρατού σε κυπριακό έδαφος και κάνει τα στραβά μάτια στη χρήση των βρετανικών βάσεων ως ορμητήριο πολέμου.

Ως κομμουνιστές της Κύπρου θα συνεχίσουμε την πάλη για:

• Την απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς και το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.

• Τον τερματισμό του μακελειού στην Γάζα και τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη και την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τον τερματισμό της κατοχής και του εγκλήματος του εποικισμού.