Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς

Μεγάλες ευθύνες για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Με το συνεχιζόμενο γενοκτονικό αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, αλλά και μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, όπου το κράτος του Ισραήλ κλιμάκωσε επικίνδυνα την κατάσταση, σε όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Εκκένωση τουριστών από την Κύπρο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, πολεμικά και κατασκοπευτικά αεροπλάνα και πλοία πηγαινοέρχονται, αλλά και 200 Αμερικανοί πεζοναύτες να αποβιβάζονται και να εγκαθίστανται στο νησί.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Παρασκευή, ο σύμβουλος Επικοινωνίας Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, είχε δηλώσει ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνάμεις και δυνατότητες στην περιοχή» για να «έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα στρατεύματά μας, τις εγκαταστάσεις μας – αλλά και τους συμμάχους και τους εταίρους μας, όπως το Ισραήλ».

Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, με το να παραδώσει γη, αέρα και ύδωρ στον δολοφονικό στρατό των ΗΠΑ με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της κυπριακής αστικής τάξης στην περιοχή, βαθαίνει την εμπλοκή της Κύπρου στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, αυξάνει την ένταση που μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο, και καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς και το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.

Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου

03/08/2024