Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου για τον θάνατο του συντρόφου Αντώνη Χρυστοστόμου

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο σύντροφος Αντώνης Χρυσοστόμου.Ένα γνήσιο και άξιο τέκνο της εργατικής τάξης, ένας φλογερός κομμουνιστής. Ο Αντώνης Χρυσοστόμου γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1940, μέσα στα δύσκολα χρόνια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, στη Δευτερά, της επαρχίας Λευκωσίας.

Παιδί φτωχής οικογένειας οπλίστηκε από μικρός με τα ιδεώδη του σοσιαλισμού κομμουνισμού, αφού ένιωσε στο πετσί του την ταξική εκμετάλλευση, δουλεύοντας ως εργάτης σε εργοστάσια και εστιατόρια για την επιβίωση.

Ο Σύντροφος Αντώνης κατάφερε με την επιμονή και την αγάπη του για τη μόρφωση να σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Βουλγαρία.

Πριν την αποπεράτωση του διδακτορικού του κλήθηκε από το ΑΚΕΛ για να αναλάβει καθήκοντα στην Κύπρο. Υπηρέτησε για δεκαετίες ως στέλεχος της Κ.Ε του ΑΚΕΛ από γραμματέας κομματικής ομάδας μέχρι και μέλος του πολιτικού γραφείου και της Κ. Γραμματείας.

Ο Σύντροφος υπήρξε ανυποχώρητος πολέμιος του οπορτουνισμού, ρεφορμισμού, κατά της ιδεολογικης υποχώρησης και συμβιβασμού, ιδιαίτερα μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και στις υπόλοιπες χώρες της Αν. Ευρωπης.

Μεγάλη πάντοτε δε ήταν και η αγωνία του Αντώνη για τη μοιρασμένη μας Κύπρο και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενάντια στα οποία αγωνιζόταν για μια ζωή. Αντιστάθηκε στο διχοτομικό σχέδιο Ανάν και αγωνίστηκε ανυποχώρητα για μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς ξένους στρατούς και κηδεμόνες, απαλλαγμένη από κάθε μορφή εξάρτησης.

Η ΚΠΚ αποχαιρετά τον συν. Αντώνη, εκ των ιδρυτικών της μελών, με βαθιά θλίψη, αλλά και με την υπόσχεση που του δώσαμε να συνεχίσουμε την ανειρήνευτη πάλη για τα ιδεώδη που κι αυτός πίστεψε και αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Εκφράζουμε ολόψυχα συλλυπητήρια στην σύζυγο του Μαρία και στον γιό του Χρίστο. Η ηγεσία της ΚΠΚ ως ελάχιστο φόρο τιμής θα παραστεί στην κηδεία του Αντώνη Χρυσοστόμου, θα καταθέσει στεφάνι και θα εκφωνήσει επικήδειο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *