Kıbrıs’ın NATO planlarına müdahalesi derinleşiyor

Hristodoulidis hükümetinin büyük sorumluluğu

Devam eden Gazze’de ve Batı Şeria’da Filistin halkına yapılan kanlı soykırım ve İsrail devletinin tehlikeli hale getirdiği durum ile bölgemizdeki son gelişmelerden sonra, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin havaalanları ve limanlarında yoğun bir hareketlilik gözlenmektedir. Kıbrıs’tan ve Orta Doğu’dan turistlerin tahliyesi, askeri ve casus uçakların ve gemilerin gelip gitmesi, aynı zamanda adaya çıkarma yapan ve yerleşen 200 Amerikan denizcisi gözlenmektedir.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’nin Cuma günü “Kendimizi, birliklerimizi, tesislerimizi ve aynı zamanda İsrail gibi müttefiklerimizi ve ortaklarımızı savunmak için ihtiyacımız olan her şeye sahip olmamız için” “bölgede olanaklarımızın ve gerekli güçlerin olduğuna emin olmalıyız” sözleriyle yaptığı açıklamalarını hatırlamalıyız.

Hristodoulidis hükümeti, Bölgedeki Kıbrıs burjuvazisini daha iyi geliştirmek nihai hedefiyle toprağı, havayı ve suyu katil ABD ordusuna teslim ederek, Kıbrıs’ın NATO planlarına müdahalesini derinleştirmekte ve büyük ve geniş bir savaşa yol açabilecek gerilimi artırmakta ve halkımızı misillemenin hedefi haline getirmektedir.

Hükümeti, ülkemizin bölgedeki NATO planlarına müdahalesini derinleştirmesini durdurması için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

Ülkemizin Filistin katliamına ve emperyalist müdahalelere dahil olmamasını ve ölüm üslerinin kapatılmasını ve tüm yabancı orduların geri çekilmesini talep etmekteyiz.

Kıbrıs Komünist İnisiyatifi