Όχι στην κάλπικη «εργατική ειρήνη»

Η ΚΠΚ στηρίζει τους εργατικούς αγώνες υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και όχι την κάλπικη «εργατική ειρήνη»

Αναφορικά με τα τεκταινόμενα γύρω από το ζήτημα των χαμηλόμισθων, η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου επισημαίνει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης δεν είναι οι αξιοπρεπείς μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί του κράτους και του μεγάλου κεφαλαίου.

Για αυτούς τους λόγους, η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, στην «καλύτερη» περίπτωση ρίχνουν μερικά ψίχουλα από το τραπέζι στους εργαζόμενους ενώ την ίδια στιγμή επιδοτούν και φορο-ελαφρύνουν το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο. Αυτή είναι η αντιμετώπιση και σε σχέση με τους χαμηλόμισθους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα αλλά και για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ΑΤΑ και άλλα βασικά εργαλεία για να ζήσουν και να ευημερήσουν.

Η ΚΠΚ στηρίζει τους εργατικούς αγώνες υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και όχι την κάλπικη «εργατική ειρήνη» που οδηγεί στην θυσία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των οικογενειών τους που υφίστανται τον πόλεμο του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας στον βωμό της συσσώρευσης πλούτου από τους λίγους.