Bu tarihin bir de gerçek yüzü var!

İşte bu nedenle Kıbrıs Komünist İnisiyatifi özgürlüğe kadar Filistin halkının yanındadır. KKİ, istismarcı ile mağduru aynı kefeye koymaya yönelik her türlü girişimi veya “eşit mesafeyi” korumaya yönelik her türlü girişimi kınıyor. Şiddet asla ezilenlerden başlamaz. Hiçbir şey işgalin vahşetini temize çıkaramaz ve Filistin halkının direnme hakkını geçersiz kılamaz.

Gerçek barışın gelmesi için tek çözüm, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi de dahil olmak üzere Batı Şeria’nın işgal altındaki tüm topraklarında Filistin devletinin tanınmasıdır; çünkü ABD-NATO emperyalizminin

desteklediği işgal, bölge halklarının acılarının kaynağıdır. Filistin halkıyla bölünmez dayanışmamızı ifade ederek, Filistinlilere yönelik katliamın ve İsrail işgalinin sona ermesi için mücadelenin güçlendirilmesinin gerekliliğini vurguluyoruz.

KKİ olarak,

• İsrail’in barbar askeri saldırısına, soykırımına, Filistinlilerin çöllere ya da başka ülkelere sürülmesine, İsrail Devleti’nin Gazze Şeridi’nde Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı ablukaya son verilmesini talep ediyoruz. Tüm dünya bugüne kadar arkasında onbinlerce sivil, çocuk ve yaşlı ölü bırakan, yiyecek, su, elektrik ve tıbbi malzeme yoksunluğuna yol açan İsrail savaş makinesinin görgü tanığıdır.

• Filistin halkının işgalden kurtuluşu ve başkenti Doğu Kudüs ve 1967 sınırları olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulması için verdiği haklı mücadeleyi destekliyoruz.

• Aynı zamanda İsrail hapishanelerinde yasa dışı olarak tutulan tüm Filistinli siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını destekliyoruz.

• KKİ, askeri işbirliği de dahil olmak üzere İsrail Devleti ile meydan okurcasına işbirliği yapan tüm Kıbrıs hükümetlerinin eylemlerini kınıyor. Tekellerin ve emperyalizmin çıkarlarına hizmet eden

işbirliği, ikinci yılında da kendi halkımızın Türk işgaline son verme yönündeki haklı mücadelesine engel olmaktadır.

• İşgal altındaki bir ülkenin hükümeti olarak, işgalci istilacının yanında yer alarak tehlikeli emsaller yaratan, aynı zamanda Filistin halkının soykırımının kanına bulaştıran Hristodoulidis Hükümetini özellikle kınıyoruz.

Son olarak Kıbrıs Komünist İnisiyatifi, Filistin halkının haklı mücadelesindeki dayanışma ifadesinin yanı sıra, aynı zamanda İsrail’de en olumsuz koşullarda vatandaşların hakları için kendi mücadelesini veren, ama iki halkın barış içinde bir arada yaşamasının tek yolu olan Filistin halkının işgaline ve soykırımına son vermek için de barış mücadelesini sürdüren İsrail’deki sınıf hareketi ile de dayanışmasını ifade ediyor.

Lefkoşa 03/01/2024