Üsler dışarı, NATO dışarı!

Ölüm üslerini ve tüm yabancı orduları protesto eden Kıbrıs Komünist İnisiyatifi üyeleri ve dostları bu sabah Birleşik Krallık Yüksek Komisyonu’na yürüdü. İnisiyatif, Kıbrıs’ın AB’nin Kızıldeniz’deki emperyalist askeri operasyonuna katılmasını kınadı.

İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği soykırım suçlarını ve Yemen’de akan kanı kınayan KKİ, Kıbrıs’ın İngiliz üsleri aracılığıyla operasyona katıldığının altını çizdi ve Kıbrıs hükümetinin suç ortaklığını kınadı.

Yarı işgal altındaki vatanımızın NATO ve AB gibi emperyalist plan ve örgütlerden ayrılması için mücadeleye devam edeceğinin altını çizen İnisiyatif, Genel Sekreteri Christos Kourtellaris aracılığıyla, halkların kanının dökülmesinde bir üs ve gözetleme merkezi olarak ülkemiz için bir işaret fişeği olan İngiliz askeri üslerine karşı mücadeleyi yeniden ön plana çıkarmak için mücadele ettiklerini vurguladı.

Kıbrıslı komünistler İngiliz üslerinin kapatılmasını talep etti ve Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

KKİ, emperyalistlere hizmet eden tüm Kıbrıs hükümetlerinin tutumunu kınadı. Ayrıca, Türkiye’nin işgal altındaki topraklarda daha fazla askerileştirmeye sessiz kalmasına yönelik kınamasını yineledi. Aynı zamanda, Londra’nın uzun süredir devam eden tutumunun devamı olarak, Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komisyonu’nun son provokasyonlarını da kınadı.

Emperyalist merkezlerle yapılan anlaşmalarla hiçbir halkın kazanamayacağını belirten İnisiyatif, Yürütme Sekreteri aracılığıyla “halkların katillerine toprak, hava ve su yok” mesajını verdi.