«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται» – Εξορμήσεις της ΚΠΚ σε χώρους εργασίας σε Λευκωσία και Λεμεσό

Εξορμήσεις σε χώρους εργασίας σε Λευκωσία και Λεμεσό πραγματοποίησαν την Κυριακή 28 Απριλίου μέλη και φίλοι της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου, που μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τους βασικούς άξονες των διεκδικήσεων που προτάσσει η ΚΠΚ για τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων έγιναν συζητήσεις για τα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υγιείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Από την ανταλλαγή εμπειριών στο πλαίσιο των συζητήσεων, επιβεβαιώθηκε ότι η “εργατική ειρήνη” που επιδιώκεται μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτικών οργανώσεων, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερες υποχωρήσεις εις βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης και σε ανατροπή προηγούμενων κατακτήσεων.

Η ΚΠΚ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαΐου, της ημέρας που υπενθυμίζει ότι για την προάσπιση και κατάκτηση των δικαιωμάτων της, η εργατική τάξη πρέπει να έρθει σε ρήξη με τους εκμεταλλευτές της, να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται», έλεγε ο Μαξίμ Γκόργκι…