Η θέση της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου για την ΕΕ

Για πρώτη φορά στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε μια σε βάθος μελέτη και ανάλυση για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 20 χρόνια από την ένταξη μας στην ΕΕ και εμείς καλούμε τον κάθε μισθωτό εργαζόμενο, τον αυτοεργοδοτούμενο που δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα, τον νέο και τη νέα, τους φτωχούς αγρότες, να διερωτηθούν τι τους έδωσε και τι τους πήρε η ΕΕ.

Τα μέλη της ΚΠΚ ενεργά συμμετείχαν στη βαθιά μελέτη, την ανάλυση και την εκπόνηση τεκμηριωμένων θέσεων για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Της ΕΕ των πολέμων, των αιματοβαμμένων επεμβάσεων σε μια σειρά χώρες, της ΕΕ της φτώχιας, της μιζέριας, της εξαθλίωσης των λαών της, την ΕΕ των τρομονόμων, της καταστολής, των πολιτικών διώξεων και της ανιστόρητης χυδαίας εξίσωσης του Κομμουνισμού με το Ναζισμό.

Η θέση μας για την ΕΕ είναι σφυρηλατημένη στην τεκμηριωμένη πείρα της ζωής και την διαλεκτική ταξική επιστημονική μελέτη και ανάλυση του χαρακτήρα της ΕΕ. Η θέση αυτή μάλιστα έτυχε της έγκρισης των μελών του Σωματείου μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες. Η θέση αυτή λοιπόν, που θα καθορίσει και τη στάση μας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσιάζεται σήμερα δημόσια στην Ιστοσελίδα μας.