Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά

Με αμείωτη ένταση κλιμακώνει τη γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από το ανελέητο σφυροκόπημα του κράτους δολοφόνου που έχει τις πλάτες των ιμπεριαλιστών συμμάχων του, που υποκριτικά και κυνικά την ίδια ώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται και γιγαντώνεται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες και τα εκατομμύρια των εκ νέου εκτοπισμένων και πεινασμένων, είναι ο πάνοπλος ισραηλινός κατοχικός στρατός και οι ιμπεριαλιστές που τον συνδράμουν στρατιωτικά, εξοπλιστικά και πολιτικά, περιλαμβανομένης της άσκησης βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Έντονες είναι όμως οι αντιδράσεις από τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, με τις ιδιαίτερα μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιούνται ανά την υφήλιο, παρά την καταστολή, τις πιέσεις, τις απειλές και τη μαύρη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα υπέρ του Τελ Αβίβ. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση των κινητοποιήσεων των φοιτητών στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Το δράμα όμως του παλαιστινιακού λαού εντείνεται. Ιδιαίτερα στην Ράφα η κατάσταση είναι τραγική  με την ολομέτωπη επίθεση του κατοχικός στρατού. Η πολύμηνη σφαγή από το Ισραήλ αποτελεί κλιμάκωση των γενοκτονικών κατοχικών εγκλημάτων που συντελούνται για δεκαετίες. Για πολλοστή φορά στο στόχαστρό του Ισραήλ μπαίνουν πέραν από οικίες και προσφυγικοί καταυλισμοί, νοσοκομεία, και σχολεία του ΟΗΕ, στα οποία αναζητούν καταφύγιο πολλοί άμαχοι εκτοπισμένοι, ενώ το κράτος δολοφόνος συνεχίζει να μπλοκάρει την όποια ανθρωπιστική βοήθεια

Πέραν από τους φονικούς βομβαρδισμούς και τη χερσαία επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας που απειλείται από λιμό, ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τη φονική του δράση και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ως ΚΠΚ παραμένουμε στο πλευρό του δοκιμασμένου λαού της Παλαιστίνης και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και να παλεύουμε ενάντια στη γενοκτονική κατοχή και τον ιμπεριαλισμό.

Σε αυτή την ιμπεριαλιστική κόλαση για τους λαούς, το έδαφος της Κύπρου συμμετέχει ενεργά, αφού οι βρετανικές ιμπεριαλιστικές βάσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο μακελειό στην Παλαιστίνη. Ακόμη μια κυπριακή κυβέρνηση είναι συνένοχη σε αυτό το έγκλημα.

Ως κομμουνιστές της Κύπρου, τονίσουμε την αναγκαιότητα η εργατική τάξη να μπει μπροστά στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους άδικους πολέμους. Να οργανώσει την πάλη του λαού μας για απεμπλοκή από τη συμμετοχή της Κύπρου στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις κατά γειτονικών λαών στη περιοχή. Να παλέψει για διάλυση των αγγλικών βάσεων στη χώρα μας και να απαιτήσει την άμεση άρση της στήριξης στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. 

Η εργατική τάξη της Κύπρου πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει για μια άλλη κοινωνία, που στην εξουσία θα είναι η ίδια και όχι τα μονοπώλια.

Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει την αλληλεγγύη του με τους λαούς της περιοχής μας και να ξεσηκωθούμε για να αντιπαλέψουμε τον ιμπεριαλισμό, να παλέψουμε για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και όλων των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών και συνασπισμών. Να εντείνουμε την πάλη για τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού και για αναγνώριση παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους.