Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου τοποθετείται για τις ευρωεκλογές

Η ΚΠΚ δεν στέκεται αμέτοχη ούτε απλός παρατηρητής στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Έχει και άποψη και αρθρώνει και λόγο επαναστατικό.

Οι κομμουνιστές φυσικά ποτέ τους δεν ήταν και δεν θα είναι ανακόλουθοι λόγων και πράξεων. Η εγκεκριμένη από τα μέλη μας θέση για την ΕΕ, που δημόσια κατατέθηκε πρόσφατα, αποτελεί και την αδιάσειστη πυξίδα των πράξεων μας.

Η ΚΠΚ μέσα από μια σοβαρή και επιστημονική μελέτη, τεκμηριωμένα και με θάρρος απέδειξε και ανέδειξε το ότι η ΕΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο είναι θεμελιακά δομημένη για να υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις αστικές τάξεις των χωρών που την συναποτελούν, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυση της, με αντιλαϊκές αποφάσεις, αντιδραστικούς νόμους και κανονισμούς, βάθυνε τον σκοτεινό για τους λαούς χαρακτήρα της, προς άψογη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Η όλη ιστορία της επίσης και παρόλο τον χυδαίο εξωραϊσμό και τη συνεχή αστική προπαγάνδα, εκκωφαντικά αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είχε αναστολές στο να εξοντώσει, αφού χέρι – χέρι και με το ΝΑΤΟ, εξαπέλυε και εξαπολύει επιθέσεις με διαφορά μέσα και τρόπους, κατά άλλων χώρων, μακριά και έξω από την επικράτεια των χωρών μελών της.

Εμείς λέμε ότι τέτοιοι αντιδραστικού χαρακτήρα οργανισμοί, δεν αλλάζουν και οι λαοί οφείλουν να παλεύουν για τη διάλυση τους.

Η ΕΕ των πολέμων, της βίας, της καταστολής, των τρομονόμων, των παρακολουθήσεων, των απέραντων υγρών νεκροταφείων προσφύγων, η ΕΕ των αντιλαϊκών μνημονίων, της εκμετάλλευσης και της καταδυνάστευσης της εργατικής τάξης και των φτωχών αγροτών, της εξαθλίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε αυτή, δεν μπορεί να αποτελεί ούτε το παρόν ούτε και το μέλλον του δικού μας λαού!

Με γνώμονα αυτά λοιπόν και καθοδηγούμενοι από τη θέση μας για την ΕΕ, η ΚΠΚ καλεί το λαό να καταψηφίσει τις πολιτικές δυνάμεις που τον παραμυθιάζουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας, της ευημερίας των πολιτών, την ΕΕ τάχα καταλύτη για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Να καταψηφίσει όμως και τις δυνάμεις εκείνες που του καλλιεργούν αυταπάτες και τον κρατούν δέσμιο χρόνια τώρα της ΕΕ, μιλώντας του για μια Ευρώπη των λαών, που θα έρθει δήθεν μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ και οργάνωση της πάλης του λαού για τη πραγματικά δίκη του εξουσία, η ΚΠΚ καλεί τα μέλη, τους φίλους της, αλλά και το λαό ευρύτερα, όπως καταψηφίσει όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που ζητούν τη ψήφο του στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ρίχνοντας στη κάλπη Λευκό ή Άκυρο.