KKİ 2024 1 Mayıs’ında ‘Hiçbir şey verilmez, “işçi barışına” hayır!’

Diye haykırdı Kıbrıs Komünist İnisiyatifi, “Onların rızası hiledir, yasa işçinin hakkıdır”, “Kızıl 1 Mayıs, öncü işçiler”, “Sensiz çark dönmez, işçi patronsuz da yapabilirsin” ve “Bir Mayıs, dervrim ve sosyalizm” sloganlarıyla 2024 1 Mayıs grev seferberliğinde militan varlığını ilan etti.

Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk Kıbrıs Komünist İnisiyatifi üyeleri ve dostları, 8 saatlik işgünü, insanca ve düzgün çalışma koşulları için hayatlarını feda eden dünya işçilerini onurlandırırken, bugünün işçi sınıfının talep ve iddialarını ortaya koyarak Lefkoşa’daki Özgürlük Meydanı’ndan Ledra Palace bariyerine kadar nabız atışıyla yürüdüler.

Kıbrıs’ın komünistleri, işçi sınıfının öncüsü olarak tarihsel rollerini kabul ederek ve üstlenerek, mücadele bayrağını yüksekte tutuyor ve işçileri, tüm işyerlerinde örgütlü eylem yoluyla işin gericiliğini, işverenin çalışma saatleri, ücretler ve sosyal haklar konusundaki keyfiliğini frenleyebilmeleri için bir araya gelmeye çağırıyor. İşçi sınıfının mücadeleleri sadece yıldönümleri değil, emeğimizle ürettiğimiz zenginlikten bize düşen her şey için, haklar ve haysiyet için günlük ve sistematik bir mücadeledir!

Bizi bekleyen mücadelelerde görüşmek üzere!