Filistin ile özgürlüğe

İsrail, Filistin halkına yönelik soykırımı hız kesmeden tırmandırıyor. İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan ve giderek büyüyen insanlık dramı karşısında ikiyüzlü ve alaycı bir şekilde timsah gözyaşları döken emperyalist müttefiklerinin desteğini alan bu katil devletin acımasız saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde on binlerce insan hayatını kaybetti.

On binlerce sivilin ölümü ve çok daha fazlasının yaralanması, milyonlarca insanın yerinden yurdundan olması ve açlık çekmesine neden olan işgalci İsrail ordusu ve emperyalistler, BM Güvenlik Konseyi’ni veto etmek de dahil olmak üzere, bu yaşananlara askeri, silah ve siyasi destek vermektedir.

Bununla birlikte, anti-emperyalist hareketlerin tepkisi güçlüdür; baskı, tehdit ve Tel Aviv yönetimi lehine kara emperyalist propagandaya rağmen, Filistin halkıyla dayanışma için özellikle kitlesel ve militan eylemler dünyanın dört bir yanında gerçekleşmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki öğrenci gösterilerinin durumu en çarpıcı olanıdır.

Ancak Filistin halkının dramı giderek şiddetleniyor. Özellikle Refah’ta, işgalci ordunun topyekûn saldırısı nedeniyle durum trajiktir. İsrail’in bir aydır sürdürdüğü katliam, on yıllardır devam eden soykırımcı işgal suçlarının bir tırmanışıdır. Katil İsrail devleti tüm insani yardımları engellemeye devam ederken, onuncu kez sadece evleri ve mülteci kamplarını değil, aynı zamanda yerinden edilmiş birçok sivilin sığındığı hastaneleri ve BM okullarını da hedef alıyor.

İsrail ordusu, açlıktan kırılan Gazze Şeridi’ndeki ölümcül bombardıman ve kara saldırısına ek olarak, öldürme eylemlerini işgal altındaki Batı Şeria’ya doğru genişletiyor.

KKİ olarak acı çeken Filistin halkının yanındayız ve soykırımcı işgale ve emperyalizme karşı dayanışmamızı ve mücadelemizi ifade etmeye devam edeceğiz.

Halklara üzerinde yaratılan bu emperyalist cehennemde Kıbrıs toprakları da aktif olarak yer almaktadır, zira İngiliz emperyalist üsleri Filistin’deki katliamda da öncü bir role sahiptir. Bununla birlikte Kıbrıs hükümeti de bu suça ortak olmaktadır.

Kıbrıs’taki komünistler olarak, işçi sınıfının emperyalizme ve haksız savaşlara karşı mücadelede öne çıkması gerektiğini vurguluyoruz. Kıbrıs’ın bölgedeki komşu halklara yönelik emperyalist operasyonlara katılmaması için halkımızın mücadelesini örgütlemeliyiz. Ülkemizdeki İngiliz üslerinin dağıtılması için mücadele etmek ve katil İsrail devletine verilen desteğin derhal geri çekilmesini talep etmekteyiz.

Kıbrıs işçi sınıfı, tekellerin değil bizzat işçi sınıfının iktidarda olduğu farklı bir toplum için örgütlenmeli ve mücadele etmelidir.

Halkımız bölgemizdeki halklarla dayanışmasını güçlendirmeli ve emperyalizmle mücadele etmek, NATO’nun ve tüm emperyalist askeri oluşumların ve koalisyonların dağıtılması için mücadele etmek üzere ayağa kalkmalıdır.

İşgale ve sömürgeye son verilmesi ve bağımsız bir Filistin devletinin tanınması için mücadeleyi yoğunlaştırın.